Voor studenten is het soms lastiger om rond te komen. Het leven is al zo duur maar als je zo jong bent wil je ook zoveel, maar de inkomsten zijn niet te groot. Toch kan je inspelen op verschillende factoren waardoor je het zo makkelijk mogelijk voor jezelf maakt. In deze blog bespreken we een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden bij het sparen en verdienen als een student. Zo heb je naast het halen van je studie wat minder zorgen. Lees gauw verder over hoe je het makkelijker voor jezelf kunt maken!

Keuze van bijbaan

Door een bijbaan te nemen als student kan je jezelf voorzien van salaris. Tegenwoordig vind je talloze vacatures voor een leuke bijbaan als student. Het is naast het verdienen van salaris ook belangrijk om te kijken welke baan goed bij je past en wat jij leuk vindt. Vind je een bepaalde vacature erg interessant, maar zijn de inkomsten minder? Kijk dan naar soortgelijke vacatures van bedrijven die je meer betalen. Zo garandeer je jezelf van een leuke baan en een aantal extra euro’s per uur.

Begin met bezuinigen

Omdat alles duurder is en wordt, is het handig te letten op prijsverhoudingen bij jouw aankopen. Kijk tijdens het boodschappen doen naar de acties van essentiele producten, zoals eten en drinken. Kijk hiernaast ook naar de prijs per kilo, dit scheelt je een hoop geld. Misschien is een fles ranja wel voordeliger dan een pak sap? Maak het zo makkelijker voor jezelf. Zo bespaar je misschien wel een aantal euro’s voor je boodschappen per week. Daarnaast is het natuurlijk handig om jouw eigen ontbijt en lunch voor te bereiden, en niet telkens op school of werk lunch te kopen. Hiermee bespaar je de kleine uitgaven die je als student hard nodig hebt.

Investeren

Wanneer je toevallig wat geld gespaard hebt of wat extra verdiend hebt, is het een optie te kunnen investeren. Veel jongeren spelen in op de trends als cryptocurrencies. Deze currencies wijzigen snel in koers, waardoor je snelle winsten kan behalen. Hierbij is het wel zaak zeker te zijn dat je het geld wel kwijt kunt, zodat je niet in de mist loopt met andere uitgaven en vaste lasten als student zijnde. Een voorbeeld van zo’n currency is bijvoorbeeld Bitcoin. Online kan je bij veel aanbieders btc kopen, let wel dat het een betrouwbare aanbieder is zoals anycoindirect.  Hier kan je jouw eigen wallet met crypto aanmaken, en vervolgens beginnen met handelen op de markt. Daarnaast is het belangrijk om voor jezelf inzicht te ontwikkelen waarmee je kunt inspelen op de markt van cryptocurrencies. Zo kan je jezelf voorzien van extra inkomsten!