Decoratietrends komen en gaan, maar buitenschilderijen zitten tegenwoordig in de lift. Het is geen recent fenomeen, maar sinds corona is er wel een versnelling ingezet. Een buitenschilderij fleurt je tuin meteen op en dat weten heel wat mensen duidelijk te waarderen. Bovendien is een buitenschilderij al bij al betaalbaar en gaan ze jaren mee. Een verstandige investering dus, zeker nu de prijzen als een komeet de lucht in schieten. 

Of je nu over een enorme tuin beschikt of een klein koertje, een buitenschilderij kan altijd en overal. Van mini tot maxi, een buitenschilderij is in elk formaat verkrijgbaar. Je kunt je buitenschilderij online op heel wat sites online bestellen en meestal is het mogelijk zelf je formaat in te geven. Dit kan tot op de centimeter nauwkeurig, waardoor je buitenschilderij steeds op maat is. Ideaal als het moet kloppen of wanneer je over een beperkte ruimte beschikt. Zo past je buitenschilderij altijd perfect. Heel wat mensen gebruiken een buitenschilderij tegen de schutting of muur, maar er zijn heel wat andere, meer creatieve opties mogelijk. Op Pinterest vind je een heleboel voorbeelden die je ongetwijfeld heel wat inspiratie kunnen bieden. 

Creatief met buitenschilderijen

Omdat er meerdere frames en montagemogelijkheden zijn, kun je creatief uit de hoek komen met je buitenschilderij. Zo kun je deze bijvoorbeeld aan het zwembad plaatsen, als eyecatcher in het midden van je tuin of tegen de muur van je tuinhuis plaatsen. De mogelijkheden zijn enorm en als je weet dat het aantal foto’s onbeperkt is, dan kun je je helemaal uitleven. Buitenschilderijen lenen zich uitstekend om mee te experimenteren en ze vormen ongetwijfeld een aanvulling op de rest van je tuindecoratie. Buitenschilderijen zijn ook in staat om onmiddellijk een vakantiegevoel op te roepen. 

Jarenlang plezier van je buiten schilderij

Een kwalitatief buitenschilderij gaat makkelijk 20 jaar mee. Dit item vormt dus een goede investering waar je jarenlang van kunt genieten. Je kiest zelf de foto die je op je buiten schilderij laat drukken en vervolgens is het genieten geblazen. De kwaliteit van de foto’s is hoog en ook licht heeft geen invloed. De meeste buitenschilderijen zijn makkelijk afwasbaar en vergen amper onderhoud

Deze tuindecoratie is wat ons betreft een aanrader. Buitenschilderijen geven cachet aan je tuin of terras en zorgen voor kleur. Ook in de winter, wanneer je niet buiten zit kun je er een blik op werpen.