Het is een nieuw jaar, en dat betekent dat het tijd is om naar de toekomst van de (woon)mode te kijken. Lees verder voor onze analyse van de grootste trends in stoffen voor 2021:

1. Diamanten

Dit is veruit mijn absolute favoriete trend! Nu consumenten zich meer bewust worden van de invloed van hun keuzes op het milieu, schudt de groeiende belangstelling voor ethisch verantwoorde materialen de modewereld op. Diamanten zijn een schitterende keuze omdat ze volledig duurzaam zijn als ze op verantwoorde wijze gedolven worden. Plus, deze edelstenen zijn zo veelzijdig! Ze kunnen in elke stof geweven worden, van katoen tot zijde tot wol tot linnen… noem maar op. Misschien geef je de voorkeur aan meer ingetogen stukken? Diamanten kunnen gekweekt worden in een lichtroze tint, perfect om een vleugje klasse aan je outfits toe te voegen zonder overboord te gaan!

2. Diepzeestoffen

Als je er nog niet aan toe bent om helemaal voor diamanten te gaan, waarom probeer je dan niet diepzee stoffen? Voor de kust van de Japanse prefectuur Hiroshima ligt de grootste bekende afzetting van diepzeesponzen: 5.000 vierkante kilometer onaangeroerd materiaal. Er zijn geen chemicali├źn of kunstmest nodig om deze stoffen te maken – alleen zonlicht en zeewater, wat betekent dat ze volkomen duurzaam zijn! Van sponzen kan van alles gemaakt worden, van lakens en kussens tot hemden en jurken, zodat je altijd een gezellige plek hebt om een stijlvolle outfit voor elke gelegenheid te herstellen.

3. Vilt

Deze is perfect voor de wintermaanden! Vilt ontleent zijn naam aan het Latijnse woord “felter”, dat “viltmaker” betekent, en met goede reden: Deze stof ontstaat wanneer vezels samengeperst worden, waardoor een dik materiaal ontstaat dat zowel zacht als warm is! Ben je iemand die het altijd koud heeft, dan zul je graag laagjes vilt dragen. Persoonlijk combineer ik graag verschillende soorten – wolvilt met polyestervilt, bijvoorbeeld – voor een comfortabele outfit die me op het werk of op school niet slaperig maakt.

4. Hout

Als je je stoffen liever rustieker hebt, zoek dan niet verder dan hout. Er gaat niets boven de natuurlijke textuur van dit klassieke materiaal, dat al eeuwenlang gebruikt wordt om kleding van te maken! Wil je een modernere draai aan deze trend, probeer dan kledingstukken te combineren met een paar strakke metalen accessoires – ze gaan perfect samen!

5. Papier

Hoewel deze op het eerste gezicht onconventioneel kan klinken, heeft papier eigenlijk heel wat voordelen. Ten eerste is het uiterst veelzijdig: Papier kan geknipt en in lagen gelegd worden om van alles te maken, van jurken tot hemden tot broeken! Bovendien is dit textiel 100% biologisch afbreekbaar – perfect voor de milieubewuste fashionista. Tenslotte is papier gemakkelijk voor je portemonnee – je kunt een hele outfit krijgen voor minder dan honderd dollar!

6. Vinyl

Dit is geen doorsnee stof, maar ik garandeer dat het in 2022 enorm populair wordt! Vinyl is een geweldige keuze voor mensen die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen – dit textiel wordt in feite gemaakt van gerecycleerd plastic zoals waterflessen en boodschappentassen! Wat is er beter dan recyclen? Niet veel, wat mij betreft. Bovendien zijn deze outfits een echte blikvanger! Er gaat niets boven de glans van vinyl – het is perfect om uit te gaan in de stad of om er gewoon stijlvol uit te zien in huis!