Als het op het geven van een feest aankomt, willen de meeste mensen hetzelfde: een leuke tijd hebben. Maar hoe zorg je ervoor dat je feest het feest is waar iedereen nog lang over praat als het voorbij is? Hier zijn 10 manieren om je volgende feest te laten opvallen:

1. Serveer een kenmerkend gerecht

Een smakelijk voorgerecht of hapje kan het hoogtepunt zijn van een feest voor alleen genodigden. Zorg ervoor dat het bij je thema past en dat je genoeg hebt voor alle verwachte gasten om het uit te proberen. Als je budget het toelaat, bied je dit gerecht ook aan op je volgende catered evenement!

2. Word interactief met spelletjes

Spelletjes zijn een geweldige manier om je feestgasten te betrekken en ze met elkaar in contact te brengen. Of het nu een low-tech schattenjacht is of de nieuwste bewegingsrage, denk goed na over je activiteit en zorg dat je over de nodige middelen beschikt.

3. Word competitief – op een goede manier!

Organiseer teamspelletjes waarbij de spelers kunnen samenwerken om hun doelen te bereiken in plaats van te proberen elkaar bij elke beurt te overtreffen. Dit levert niet alleen interessantere interactie op, maar mensen zijn ook geneigd harder te werken voor een groep waarin ze geïnvesteerd zijn in het verslaan ervan in plaats van alleen voor zichzelf.

4. Geef iedereen iets om mee naar huis te nemen

Als je een voorwerp dat met je thema te maken heeft in de feestzak opneemt, moedig je de mensen aan om alles van je evenement te onthouden. Iedereen houdt van cadeautjes geven en krijgen, dus waarom zou je het niet memorabeler maken?

5. Laat de drank stromen – zonder te overdrijven

Een volle bar laten opstellen is iets waar de meeste van je gasten van onder de indruk zullen zijn; maar je wilt niemand te snel te veel te drinken geven. Een zelfbedieningsstation is een prima optie om snel glazen bij te vullen en de hele avond vlot door te komen.

6. Serveren of niet serveren? Dat is de vraag

Evenementen met catering worden vaak als formeler gezien dan die met fingerfood en zonder drankjes, maar dat hoeft niet zo te zijn als je de porties klein genoeg houdt. Plus, je kunt je aan dit soort feestjes overgeven wanneer je er zin in hebt, zonder dat het zo veel planning vergt als een volledige maaltijd!

7. Maak een speciale levering

Cake of cupcakes zijn een geweldige aanvulling op elk feest, maar waarom zou je er niet een schepje bovenop doen door ze te laten bezorgen? Een zaak vinden die snel op dezelfde dag kan bezorgen kan levensveranderend zijn voor iedereen die zijn eigen schema moet beheren, dus have your cake and eat it too!

8. Ga old school met bordspelletjes

Je hebt niets fancy of nieuws nodig om je gasten urenlang te vermaken – gewoon goede ouderwetse bordspelletjes. Wil je iets nieuwer, probeer dan terug te gooien naar de tijd van de Super Nintendo met een paar wilde arcadespellen. Kinderen zijn dol op dit spul!

9. Ga creatief aan de slag met centerpieces

Een uniek middenstuk trekt het oog naar binnen en dient als conversatiestarter voor je gasten. Ga voor iets onconventioneels om indruk te maken, maar zorg ervoor dat het niet botst met de rest van je inrichting.

10. Ga op maat

Een aangepaste uitnodiging of logo is een geweldige manier om flair toe te voegen aan elk feest zonder overdreven hoge uitgaven te doen. Dit zal je ook helpen op te vallen in de gedachten van iedereen die er een ontving, zodat ze je volgende shindig niet zullen missen!