In de reguliere gezondheidszorg heb je doorgaans te maken met lange wachttijden. Bovendien is het in de reguliere gezondheidszorg niet mogelijk om preventief medisch onderzoek te laten verrichten. Gelukkig kan dit buiten de reguliere gezondheidszorg om wel. Het is mogelijk om zonder een doktersverwijzing wanneer jij dat wilt preventief medisch onderzoek te laten verrichten. Je hebt niet te maken met lange wachttijden. Zo heb jij altijd snel inzicht in jouw gezondheid.

Complete health-check laten uitvoeren

Het menselijk lichaam is onwijs complex. In deze complexiteit kunnen zich allerlei verschillende afwijkingen en/of disconnecties voordoen. Wil je preventief medisch onderzoek laten verrichten? En ben je nieuwsgierig naar jouw algehele gezondheid? Dan biedt een bodyscan uitkomst. Deze scan wordt ook wel een complete health-check genoemd. En zoals de terminologie al doet vermoeden wordt hierbij jouw gehele gezondheid onderzocht. Je gezondheid wordt door allerlei verschillende factoren bepaald. Voor een duidelijk inzicht is dan ook een scala aan medische onderzoeken mogelijk. Hoe uitgebreid jouw gezondheid daadwerkelijk onderzocht wordt kun je zelf bepalen. Er zijn namelijk verschillende bodyscans beschikbaar. Elke scan omvat vijf gerichte MRI scans. Maar de plus- en excellent bodyscans omvatten weer andere extra onderzoeken. Je kunt de gezondheidscheck dus zo uitgebreid maken als je zelf wilt.

MRI scan van schedel en hersenen

Zoals gezegd vormt de MRI scan altijd een onderdeel van de gezondheidscheck. Dit komt doordat het radiologische onderzoek een effectieve en breed toepasbare onderzoeksmethode is. Tijdens de gezondheidscheck worden altijd vijf gerichte MRI scans gemaakt. Een van deze MRI scans is de MRI scan hoofd. Deze scan wordt ook wel een hersenscan genoemd. Maar een hoofdscan is eigenlijk een betere aanduiding van het onderzoek. Tijdens deze MRI scan worden namelijk niet enkel de hersenen in beeld gebracht. Ook de holtes, spieren, pezen en vet- en bindweefsel zijn op de scan zichtbaar. Deze scan maakt de gezondheid van jouw hoofd dus echt goed inzichtelijk. 

Ook losse onderzoeken mogelijk

Heb je geen interesse in een algehele gezondheidscheck? Maar zou je graag één specifiek onderzoek willen laten uitvoeren? Dan is dat uiteraard ook mogelijk. Komen hartproblemen bijvoorbeeld veelvuldig voor in jouw familie? En wil je daarom preventief medisch onderzoek laten verrichten? Dan kun je kiezen voor een uitgebreid cardiologisch onderzoek. Ben je nieuwsgierig naar de gezondheid van jouw huid? Dan biedt het dermatologische onderzoek uitkomst. Ook is er nog het laboratoriumonderzoek. Dit algemene onderzoek zorgt voor een goede weergave van jouw algehele gezondheid. Van ontstekingswaarden tot hormonen. Het is allemaal zichtbaar in jouw bloed. Welke effectieve medische onderzoeken zou jij preventief willen laten uitvoeren?