Heb je ooit willen afvallen maar nooit enig idee gehad over hoe je dat moet aanpakken? Wel, dit artikel geeft een uitstekend inzicht in en uitleg over de meest gangbare en betrouwbare methoden die je kunt gebruiken. De gids is heel goed geschreven en ik raad je aan er een paar van te volgen als je echt wat vet rond je buik wilt verliezen.

1) Eet 5-6 kleine maaltijden per dag:

Eet vaker maar in kleinere hoeveelheden. Dit helpt je hongergevoelens te vermijden die tot eetbuien leiden. Het helpt ook de stofwisseling te stimuleren, want het lichaam moet de hele dag door calorieën blijven verbranden met het oog op de vertering en opname. Niet alleen dat, studies hebben aangetoond dat wie meer dan 3 keer per dag eet, de neiging heeft minder te wegen dan wie slechts 2 keer eet.

2) Eet veel eiwitten

Als je aan een extreem afslankregime bezig bent, kies dan voor je maaltijden mager vlees zoals kipfilet zonder botten of vis in plaats van rood vlees. Vis bevat niet alleen veel eiwitten, maar ook omega 3 vetzuren die helpen sneller vet te verbranden. Overweeg rood vlees af en toe te vervangen door zeevruchten of gevogelte om de inname van verzadigde vetten en cholesterol te verminderen, die het lichaam vatbaar maken voor hart- en vaatziekten. Andere bronnen van eiwitten zijn sojaproducten (tofu), magere kaas, zuivelproducten, peulvruchten, noten, enz.

3) Ontbijten is noodzakelijk:

Onmiddellijk na het ontwaken ontbijten helpt om de eetlust gedurende de dag onder controle te houden. Dit betekent dat je in de loop van je dag minder calorieën binnenkrijgt, omdat je minder trek hebt in tussendoortjes, die gewichtstoename kunnen veroorzaken.

4) Eet meer volle granen:

Verminder de inname van geraffineerde koolhydraten zoals witte rijst en bewerkte granen, want dit zijn voedingsmiddelen met een hoge glycemische index die schommelingen in de bloedsuikerspiegel veroorzaken. Niet alleen dat, ze leiden tot insulineresistentie (een onderliggende factor voor diabetes) en verstoren ook het hormonale evenwicht dat essentieel is om af te vallen. Anderzijds zijn volle granen rijke bronnen van vezels die helpen bij het verteringsproces en zo constipatie helpen voorkomen; verder bevatten ze mineralen zoals zink en selenium met antioxiderende eigenschappen die de algehele gezondheid bevorderen. Voorbeelden zijn bruine rijst (langkorrelig), volkoren tarwe, haver, en rogge.

5) Drink veel water:

Het dagelijks drinken van 5 glazen koud water helpt extra calorieën verbranden omdat het lichaam harder moet werken om de temperatuur van het ingenomen water van je maag naar je darmen te laten stijgen. Het voorkomt ook het vasthouden van vocht waardoor je er opgeblazen uit kunt zien; dit is meestal het geval bij mensen die aan buffetten eten of regelmatig alcohol (bier) nuttigen. Verder bevordert gezonde hydratatie gewichtsverlies door de volheid van de maag op afstand te houden en zo hongergevoelens die tot overeten leiden te voorkomen.