Koffie en zoetigheid gaan hand in hand. Zo is een koekje of wat chocolade heerlijk naast de koffie. Je kunt deze traditie in stand houden, door een gezonde keuze te maken! Het vraagt om wat creativiteit, maar met déze tips kom je er zeker.

Bananenbrood

Bananenbrood is enorm geliefd – én gezond! Het smaakt lekker zoet en daarom is het zo’n goede combinatie met koffie. Wat ook mooi meegenomen is? Het is hartstikke simpel om zelf bananenbrood te bakken. Zo hoef je er dus nauwelijks iets aan uit te geven, smaakt het heerlijk vers en heb je meteen iets leuks om mee in de weer te gaan in de keuken.

Dadel- of vijgenbrood

Ben je niet zo dol op banaan? Probeer dan eens dadel- of vijgenbrood. Let wel: hier zitten net wat meer calorieën in. Maar een klein plakje kan prima. Heerlijk bij je bakje met koffiepads bijvoorbeeld! Dadels en vijgen bevatten veel goede voedingsstoffen, wat dit tot een ideale snack maakt.

Gedroogde vruchten

Gedroogde vruchten kun je ook prima combineren met koffie. Ook hier zitten de nodige voedingsstoffen in. De vruchten smaken gedroogd net wat meer als een tussendoortje.

Pure chocolade

Ben je gek op chocolade? Kies niet voor melkchocolade of witte chocolade bij de koffie, maar juist voor pure chocolade. Hoe puurder, hoe gezonder. Zo geniet je dus zelfs van de voordelen van chocolade! Daarnaast eet je van pure chocolade niet zo gauw een halve reep op. Na een paar blokjes heb je waarschijnlijk genoeg.

Eierkoek

Als je het belangrijk vindt dat je tussendoortje weinig calorieën heeft, zit je goed met een eierkoek. Qua smaak is de eierkoek lekker zoet: het past goed bij de koffie. Je kunt eierkoeken trouwens ook vrij eenvoudig zelf maken. Of haal ze natuurlijk kant-en-klaar.

Havermoutkoek

In haver zitten allerlei goede voedingsstoffen. Haverkoek is daarom een gezond tussendoortje om bij de koffie te eten. Met name als je zo’n koekje zelf maakt, omdat je dan precies weet wat je erin stopt. Wil je het koekje een zoete smaak geven? Voeg er dan kokos aan toe.

Kokosballetjes

Over kokos gesproken! Ken je kokosballetjes al? Ook dit kun je eenvoudig thuis maken. Kokosschaafsel vormt het hoofdingrediënt – wat dus zorgt voor een zoete smaak. Het is om van te smullen.

Lange vinger

Wil je een kant-en-klaar koekje kiezen? Denk dan aan een lange vinger: hier zitten per koekje maar weinig calorieën in. Dat kan dus niet zo snel kwaad. En smaakvol is een lange vinger ook nog eens!

Zoetigheid eten met mate

Het draait uiteraard ook om portiecontrole. Lukt het jou om slechts een kleine snack te nuttigen tijdens het koffiemoment, of om slechts een keer per dag zoetigheid te nemen? Dan is hier in principe niets mis mee. Zolang je het maar met mate doet! En voor die andere momenten kies je dan voor een gezonde lekkernij bij de koffie.